Argentinië

Argentinië staat wereldwijd op de 8e plek van landen met het grootste landoppervlakte. Het is een uitgestrekt land waar enorm veel te zien en te ondernemen is.

Het land werd omstreeks 1516 door zeevaarder Juan Dias de Solis tot Spaans grondgebied verklaard, maar pas in 1880 werd een blijvend dorp gebouwd die zich later zou vormen tot Buenos Aires. Sinds 1816 is het land onafhankelijk..

Het land is vernoemd naar het Latijnse woord voor zilver: Argentum..

Net als in veel andere Zuid-Amerikaanse landen heeft het land veel interessante culturele bezienswaardigheden en is het landschap enorm divers. Voor ieder soort reiziger heeft het land iets te bieden en in Argentinië zijn dat voornamelijk mooie natuurgebieden om te wandelen of dieren te spotten en culturele bezienswaardigheden.

Mijndroomreis.nl helpt je graag bij het creëren van jouw op maat gemaakte droomreis naar de hoogtepunten van dit prachtige land.

Algemene informatie over Argentinië

 

Bevolkingssamenstelling

Argentinië is een land met ongeveer 46 miljoen inwoners. De oorspronkelijke bewoners van het land woonden voornamelijk in het noordwesten en zuiden van het land. De laatste twee eeuwen heeft het land zich gevormd naar een meer Europese cultuur. Oorzaak hiervoor is het grote aantal immigranten uit voornamelijk Italië,  Spanje en Duitsland. Hierdoor is het deel Mestiezen (blanken), 96,7%, uitzonderlijk hoog. 35 inheemse bevolkingsgroepen vormen samen ca. 2,4% is van het inwonersaantal. 0,5% van de inwoners komt uit Azië en Buenos Aires is het derde land, van het Amerikaanse contonent, met de meeste Aziatische inwoners. Zij komen veelal uit Korea, China en Japan. Tenslotte heeft ca. 0,4% van de bevolking Afrikaanse roots.

Taal

De officiële taal in Argentinië is Spaans. De talen die van oudsher gesproken werden, zoals Quechua en Guatani worden nu nauwelijks nog gesproken. op scholen steeds meer aandacht besteed aan talen zoals Spaans, Duits en Engels.

Religie

Ongeveer 90% van de Brazilianen is katholiek, 2% is Protestant en 2% is Joods.  

Hoofdstad

De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires. Met meer dan 3 miljoen inwoners is dit de grootste stad van Argentinië. De stad betekend vrij vertaald 'goede/gunstige winden' en die naam komt waarschijnlijk uit de scheepvaart, Buenos Aires is namelijk een havenstad. De ligging van de stad is strategisch bepaald,  de grootste rivier van het land 'Rio de la plata' mondt ook uit in de stad. Buenos Aires heeft een Europese uitstraling en word dan ook gezien als de meest 'Europese stad'  van het zuidelijk halfrond. Nu zijn er vele steden in Zuid-Amerika met een Europese uitstraling,  maar in Argentinië heeft deze ontwikkeling zich langer voortgezet. Jarenlang was Argentinië een van de meest welvarende landen ter wereld en dit zorgde voor het aanttrekken van miljoenen Europese immigranten uit voornamelijk Frankrijk, Spanje, Italië, Engeland en Duitsland die in eigen land minder kans zagen om een toekomst op te bouwen. Deze immigrantenstroom kwam rond 1919 - 1920 ten einde.

De stad is opgedeeld in mooie wijken waarvan sommige opgebouwd zijn ten tijde van de komst van de vele immigranten, voorbeeld hiervan is de wijk Palermo. De nationale dans 'de Tango' vindt ook zijn herkomst in Buenos Aires en het is dus de ideale plek om zelf je beste beentje voor te zetten en een cursus te volgen of de professionals live aan het werk te zien.

Kom meer te weten over Argentinië 

Klik op één van de logo's om meer te leren over jouw reisbestemming, Argentinië.

Deze optie is tot nu toe beperkt beschikbaar. Houd onze website in de gaten want meer informatie kun je binnenkort verwachten.

Lees meer over het culinaire aanbod.

Lees meer over de Geografie, Flora en Fauna.  

Lees meer over de feestdagen in Argentinië

Lees meer over het klimaat in Argentinië 

Lees meer over het medische advies.

Lees meer over reis mogelijkheden.

Lees meer over het geld in Argentinië 

Lees meer over reisdocumenten in Argentinië 

Voorbeeldreizen

Uitgelichte Bestemmingen

Momenteel zijn er nog geen voorbeeldreizen beschikbaar. Deze volgen binnenkort dus houd dit in de gaten. Mis niets van mijndroomreis.nl en volg ons op onze verschillende Social Media kanalen. Deze bereik je makkelijk via de links onder aan deze pagina.

Laat je ook inspireren door een reis naar Peru en/of Ecuador.

Op dit moment zijn er nog geen uitgelichte bestemmingen beschikbaar. We zijn op dit moment druk bezig met het uitwerken van dit deel van onze website en je zult binnenkort dus meer informatie over droombestemmingen terugvinden op mijndroomreis.nl

Laat je inspireren

Onze pagina met uitgebreide reisinformatie van Ecuador en verdieping in de diverse culturen van Peru zijn reeds beschikbaar.

Klik op de afbeelding en laat je inspireren!

mijndroomreis.nl vertaalt jouw ideeën naar een reisplan vol verrassingen!

© 2021 mijndroomreis.nl

Kvk nummer 77267826