Thailand

Thailand is een van de landen waar best veel pakketreizen voor te boeken zijn. Maar waarom zou je dat doen? Mijndroomreis.nl heeft jarenlange reiservaring in Zuidoost-Azië en is in verschillende reisgezelschappen afgereisd als eenzame backpacker, maar bijvoorbeeld ook met een gezin met jonge kinderen.

Dit land "van de eeuwige glimlach" heft een groot en divers aanbod voor jong en oud. Thailand heeft prachtige natuurgebieden  vol interessante dieren, cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen en zongenieters kunnen plaatsnemen op parelwitte stranden op tropische eilanden.

Mijndroomreis.nl kent dit land goed en wij kunnen je exact vertellen welke plaatsen en bezienswaardigheden aansluiten bij jouw persoonlijke interesse en reisbudget. We helpen je graag met het voorbereiden van jouw droomreis zodat je zorgeloos aan je reis begint, alles uit jouw droomreis haalt en ook nog eens aanzienlijk bespaart. 

We helpen je graag, neem vrijblijvend contact met ons op.

Algemene informatie over Thailand

 

Bevolkingssamenstelling

Thailand is een land met ongeveer 70 miljoen inwoners met zeer diverse bevolkingsgroepen. Ongeveer 90% van de inwoners worden aangemerkt als Thai en leven al generaties land in Thailand, voorheen Siam. De Thai als etnische groep is een gemengde groep die bestaat uit de oorspronkelijke bewoners, Mons en Khmers en mensen die uit het zuidelijke deel van China omstreeks de 10e eeuw zuidelijk afgereisd zijn om aldaar een eigen staat te stichten. De tweede groote groep inwoners van Thailand zijn Chinezen. Hierna volgt een grote groep etnische minderheden, voornamelijk uit Birma (Myanmar) en Laos die om diverse redenen hun heil hebben gezocht in Thailand. Een kleine 1% van de inwoners zijn bergvolkeren die, ondanks hun kleine aandeel in het totale inwonersaantal, onmisbaar zijn voor de toeristische sector in sommige gebieden van Thailand.

Taal

De officiële taal in Thailand is Thai. Ongeveer 90% van de bevolking spreekt deze taal. Van oorsprong zijn Khmer, Mon, Laura en Akha de voertaal en in sommige gebieden word deze taal nog steeds gebruikt. Doordat Thailand voor een groot gedeelte afhankelijk is van het toerisme, spreken tegenwoordig steeds meer Thai een woordje Engels en word dit steeds vaker op scholen onderwezen.

Religie

Ongeveer 94% van de bevolking in Thailand is boeddhistisch en leven volgens het Theravadaboeddhisme. Doordat dit geloof ook als staatsgodsdienst is vastgesteld zijn alle religieuze feestdagen als nationale feestdagen bepaald en zul je, waar je ook komt, het boeddhisme zien terugkomen.

Voor veel mensen die minder bekend zijn met dit geloof, is het bij een bezoek aan Thailand een verrassing om te zien hoe vriendelijk en open het Thaise Boeddhisme is.

Hoofdstad

Bangkok (Krung Thep) is ooit gesticht als havenstad van de toenmalige hoofdstad Ayutthaya en is heden ten dage met meer dan 10 miljoen inwoners de grootste stad van Thailand. Het is tevens de stad met de langste naam ter wereld! Officieel heeft de stad namelijk 21 namen, een paar voorbeelden: "de stad van de engelen" en "de woonplaats van de smaragdgroene boeddha".

Ook de omliggende plaatsen rondom Bangkok zijn druk bevolkt want ook daar wonen nog eens ruim 12 miljoen mensen. Bangkok ligt dicht bij de golf van Thailand en wordt doorkruist door de belangrijke rivier Chao Phraya. Het is voor veel reizigers het begin en eindpunt van een  onvergetelijk mooie vakantie.

Kom meer te weten over Thailand

Klik op één van de logo's om meer te leren over jouw reisbestemming, Thailand.

Let op. Momenteel zijn we druk bezig met het aanvullen van informatie op deze pagina. Houdt onze website dus goed in de gaten want binnenkort zal deze alle benodigde informatie bevatten.

Lees meer over het culinaire aanbod.

Lees meer over de  Geografie, Flora & Fauna.

Lees meer over het klimaat  in Thailand.

Lees meer over de feestdagen.

Lees meer over het medische advies.

Lees meer over Geld.

Lees meer over  reismogelijkheden.

Lees meer over reisdocumenten.

Voorbeeldreizen

We kunnen een reis samenstellen die volledig voldoet aan je persoonlijke voorkeuren en interesses. Om een idee te krijgen wat het land zoal te bieden heeft volgen hier spoedig enkele voorbeelden van hoe jouw droomreis er uit zou kunnen komen te zien. 

Heb je hulp nodig bij het bepalen en/of vastleggen van jouw droomreis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Uitgelichte Bestemmingen

Ieder land heeft iets unieks te bieden en wij laten je graag enkele van onze favoriete bestemmingen zien. Een van deze bestemmingen is Peru.

Klik op de afbeelding voor een impressie van wat het Zuid-Amerikaanse land Peru als droombestemming te bieden heeft.