Bolivia

 

De republiek Bolivia dankt zijn naam aan onafhankelijkheidsstrijder Simón Bolivar die in 1809 na een 16 jarige oorlog de onafhankelijkheid uitriep.

Net als in veel andere Zuid-Amerikaanse landen is het landschap enorm divers en het heeft enorm veel te bieden voor ieder soort reiziger. Bolivia is maar zelden het startpunt of de hoofdbescherming voor reizigers en wordt meestal bezocht door reizigers die iets meer reistijd beschikbaar hebben en een reis willen combineren met buurlanden. Hoofdreden hiervoor is hoofdzakelijk de beschikbaarheid in vluchten, die het voor reizigers vanuit Europa bijna altijd noodzakelijk maakt om in via één van de buurlanden een overstap te maken om naar Bolivia af te reizen.

Het land biedt mooie bestemmingen voor mensen die graag in de natuur zijn om bijvoorbeeld te wandelen of dieren te spotten en heeft een schat aan culturele bezienswaardigheden.

Mijndroomreis.nl helpt je graag bij het creëren van jouw op maat gemaakte droomreis naar de hoogtepunten van dit prachtige land.

Algemene informatie over Bolivia

 

Bevolkingssamenstelling

Bolivia is een land met ongeveer 10 miljoen inwoners met zeer diverse bevolkingsgroepen. Oorspronkelijk woonde de bevolking voornamelijk in de hooglanden, tegenwoordig woont meer dan de helft van de inwoners in steden. Ongeveer 25% van de inwoners zijn Aymara en 30% is Quechua. Ongeveer 30% van de bevolking is gemengd, ook wel mestiezen genaamd, voornamelijk van blanke en indiaanse herkomst. (denk hierbij o.a. aan nakomelingen van Spanjaarden). Zo’n 13% van de bevolking is blank, niet gemixt met inheemse stammen. Voor de gelijkheid in het land een feit werd, was dit veelal een elite groep en was het ongewenst je in te laten met ongelijken. De overige 2% bestaat uit Afrikaanse afstammelingen.

Taal

De officiële taal in Bolivia is het Spaans. Van oorsprong zijn Quechua, Aymara en Guarani de voertaal en in sommige gebieden word deze taal nog steeds gebruikt. Totaal kent Ecuador 36 officiële talen. Op scholen wordt steeds meer aandacht besteed aan talen zoals Engels en Duits, Bolivia is echter een land in ontwikkeling en op straat spreken maar weinig mensen een uitheemse taal.

Religie

Maar liefst 95% van de Ecuadorianen is katholiek. Het zal je dus ook niet verbazen dat er overal in het land prachtige kerken, kathedralen en kloosters te bezoeken zijn. Een langzaam groeiend deel van de bevolking is protestant (evangelisch). De overige religies zoals moslim of de pinkstergroep zijn zeer beperkt vertegenwoordigd. 

Hoofdstad

Er heerst bij veel reizigers een misverstand over wat de hoofdstad van Bolivia is. Daar waar veel mensen denken dat La Paz de hoofdstad van Bolivia is omdat daar de regering is gevestigd, is in werkelijkheid Sucre de officiële hoofdstad.

Sucre heeft geschat 350.000 inwoners en is daarmee een kleine stad te noemen, zeker in vergelijk met La Paz die meer dan het dubbele inwonersaantal heeft. De Spaanse conquistador Pedro de Anzures stichte de stad Sucre op 16 April 1540 nadat hij het verzet van de locale indianen had gebroken. Oorspronkelijk droeg de stad de naam 'Ciudad de la Plata', stad van het zilver. In 1839 werd de naam aangepast naar Sucre, ter ere van de toen onlangs overleden president.

Kom meer te weten over Bolivia 

Klik op één van de logo's om meer te leren over jouw reisbestemming, Bolivia. 

Deze optie is tot nu toe beperkt beschikbaar. Houd onze website in de gaten want meer informatie kun je binnenkort verwachten.

Lees meer over het culinaire aanbod.

Lees meer over de Geografie, Flora en Fauna.  

Lees meer over de feestdagen in Bolivia

Lees meer over het klimaat in Bolivia.

Lees meer over het medische advies.

Lees meer over Geld in Bolivia.

Lees meer over reis mogelijkheden.

Lees meer over reisdocumenten in Bolivia.

Voorbeeldreizen

Uitgelichte Bestemmingen

Momenteel zijn er nog geen voorbeeldreizen beschikbaar. Deze volgen binnenkort dus houd dit in de gaten. Mis niets van mijndroomreis.nl en volg ons op onze verschillende Social Media kanalen. Deze bereik je makkelijk via de links onder aan deze pagina.

Laat je ook inspireren door een reis naar Peru en/of Ecuador.

 

Op dit moment zijn er nog geen uitgelichte bestemmingen beschikbaar. We zijn op dit moment druk bezig met het uitwerken van dit deel van onze website en je zult binnenkort dus meer informatie over droombestemmingen terugvinden op mijndroomreis.nl

Laat je inspireren

Onze pagina met uitgebreide reisinformatie van Ecuador en verdieping in de diverse culturen van Peru zijn reeds beschikbaar. Dit zijn geweldige bestemmingen die makkelijk bezocht kunnen worden in combinatie met een reis naar Bolivia.

Klik op de afbeelding en laat je inspireren!

mijndroomreis.nl vertaalt jouw ideeën naar een reisplan vol verrassingen!

© 2021 mijndroomreis.nl

Kvk nummer 77267826