Brazilië

Brazilië staat wereldwijd op de 5e plek van landen met het grootste landoppervlakte. Het is een uitgestrekt land waar enorm veel te zien en te ondernemen is.

Het land werd omstreeks 1500 door zeevaarder Pedro Álvares Cabral tot Portugees grondgebied verklaard. Het is dus ook geen verrassing dat de officiële voertaal in Brazilië Portugees is.

Brazilië is een enorm uitgestrekt land en voor reizigers is het dan af en toe ook lastig te bepalen wat ze, in de tijd die hen gegeven is, moeten gaan bezoeken.

Net als in veel andere Zuid-Amerikaanse landen is het landschap enorm divers en het heeft enorm veel te bieden voor ieder soort reiziger. Het land biedt mooie bestemmingen voor zowel mensen die graag in de natuur zijn om bijvoorbeeld te wandelen of dieren te spotten als voor de mensen die culturele bezienswaardigheden willen bezoeken.

Mijndroomreis.nl helpt je graag bij het creëren van jouw op maat gemaakte droomreis naar de hoogtepunten van dit prachtige land.

Algemene informatie over Brazilië

 

Bevolkingssamenstelling

Brazilië een land met ongeveer 212 miljoen inwoners met zeer diverse bevolkingsgroepen. Oorspronkelijk woonden hier honderden indianenstammen die zich veelal verspreiden langs de kust en rondom de Amazonerivier. Tegenwoordig woont ongeveer 90% van de inwoners in steden. Ongeveer 6,5% van de inwoners zijn Afrikaanse afstammelingen. Ongeveer 38,5% van de bevolking is gemengd, ook wel mestiezen genaamd, voornamelijk van blanke en indiaanse herkomst. (denk hierbij o.a. aan nakomelingen van Spanjaarden). Zo’n 54% van de bevolking is blank, niet gemixt met inheemse stammen. Voordat de gelijkheid in het land een feit werd, was dit veelal een elite groep en was het ongewenst je in te laten met ongelijken. De overige 1% is Indiaans of heeft Aziatische roots.

Taal

De officiële taal in Brazilië is Portugees. Daarnaast is sinds 2005 ook gebarentaal (lokaal libras genaamd) een officiële taal. Op iedere school en in ieder overheidsgebouw dient er verplicht Libras aangeboden te worden. Van oorsprong zijn er ruim 180 inheemse talen en in sommige gebieden worden deze taal nog steeds gebruikt. Hoewel de meeste Brazilianen slechts één taal spreken wordt op scholen steeds meer aandacht besteed aan talen zoals Spaans, Duits en Engels.

Religie

Ongeveer 64% van de Brazilianen is katholiek, 23% is Protestant, 5% heeft een ander geloof en de rest heeft geen geloofsovertuiging. Het aantal protestanten groeit ieder jaar, ten koste van de Katholieken.

Hoofdstad

De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires, vrij vertaald 'goede of gunstige winden'. De naam komt vrijwel zeker uit de scheepvaart, aangezien Buenos Aires een havenstad is. In de Buenos Aires wonen ca. 3 miljoen mensen en daarmee is het de grootste stad van het land.

Daar waar veel hoofdsteden een lange en rijke historie hebben, bestaat Brasilia pas sinds 21 April 1960. Desalniettemin heeft de stad zich, met meer dan 3 miljoen inwoners, ontwikkeld tot de op twee na grootste stad van het land. Daarnaast heeft de stad het hoogste Bruto binnenlands product (BBP) per hoofd van de bevolking, van heel Latijns-Amerika.

De stad is door architecten ontworpen en van de grond af aan opgebouwd. Het zou de opvolger worden van de traditionele hoofdstad, Rio de Janeiro. De locatie, in het centrum van Brazilië, is bewust gekozen en zou moeten leiden tot een economische groei. Er zit daardoor een duidelijke structuur in wijken, huizenblokken, nummering etc. Zo is er in de stad een bankensector, een ambassadesector, een museumsector en ga zo maar door. Er is ook veel aandacht besteed aan in get oog springende gebouwen en hierdoor werd de stad in 2017 door UNESCO uitgeroepen tot officiële designstad of 'City of design'.

Kom meer te weten over Brazilië 

Klik op één van de logo's om meer te leren over jouw reisbestemming, Brazilië. 

Deze optie is tot nu toe beperkt beschikbaar. Houd onze website in de gaten want meer informatie kun je binnenkort verwachten.

Lees meer over het culinaire aanbod.

Lees meer over de Geografie, Flora en Fauna.  

Lees meer over de feestdagen in Brazilië 

Lees meer over het klimaat in Brazilië 

Lees meer over het medische advies.

Lees meer over reis mogelijkheden.

Lees meer over geld in Brazilië.

Lees meer over reisdocumenten in Brazilië

Lees meer over het geld in Brazilië

Voorbeeldreizen

Momenteel zijn er nog geen voorbeeldreizen beschikbaar. Deze volgen binnenkort dus houd dit in de gaten. Mis niets van mijndroomreis.nl en volg ons op onze verschillende Social Media kanalen. Deze bereik je makkelijk via de links onder aan deze pagina.

Laat je ook inspireren door een reis naar Peru en/of Ecuador.

Laat je inspireren

 

Onze pagina met uitgebreide reisinformatie van Ecuador en verdieping in de diverse culturen van Peru zijn reeds beschikbaar.

Klik op de afbeelding en laat je inspireren!

mijndroomreis.nl vertaalt jouw ideeën naar een reisplan vol verrassingen!

© 2021 mijndroomreis.nl

Kvk nummer 77267826