Colombia

Colombia is gelegen in het noordwesten van Zuid-Amerika. Voor veel reizigers is dit niet het eerste land dat op de shortlist staat. De hoofdreden hiervoor lijkt vaak Colombias zwarte verleden dat, mede door de vele films en series, regelmatig hernieuwd onder de aandacht word gebracht. Mijndroomreis.nl zal je echter laten zien dat dit schitterende land gebroken heeft met zijn donkere verleden.

In Colombia is enorm veel te zien en ondernemen, voor zowel de cultuur-, natuur als zonliefhebbers. Een reis door Colombia kan ook goed gecombineerd worden met een bezoek aan landen als Ecuador, Peru en Brazilië. 

Mijndroomreis.nl helpt je graag bij het creëren van jouw op maat gemaakte droomreis naar de hoogtepunten van dit prachtige land, waar je zintuigen overuren zullen draaien!

Algemene informatie over Colombia

 

Bevolkingssamenstelling

Colombia is een land met ongeveer 50 miljoen inwoners. Net als in veel andere Zuid-Amerikaanse landen kent het land zeer diverse bevolkingsgroepen.  Ongeveer 50% van de bevolking woont in de grote steden Ongeveer 58% van de bevolking is gemengd, ook wel mestiezen genaamd, voornamelijk van blanke en indiaanse herkomst. (denk hierbij o.a. aan nakomelingen van Spanjaarden). Zo’n 20% van de bevolking is blank. Voor de gelijkheid in het land een feit werd, was dit veelal een elite groep en was het ongewenst je in te laten met ongelijken. Ongeveer 11% bestaat uit Afrikaanse afstammelingen, zo'n 5% is van Indiaanse afkomst en de overige mensen zijn overwegend indiaan.

Slechts een zeer klein deel van de bewoners leven in het regenwoud.

Taal

De officiële taal in Colombia is het Spaans, gesproken door praktisch iedere Colombiaan. Van oorsprong telde Colombia meerdere talen, hiervan zijn er nu nog zo'n 70 behouden en deze worden in bepaalde gebieden nog gesproken. Er zijn in Colombia ook regio's waar het Engels als officiële taal wordt aangemerkt.

Religie

Ongeveer 74% van de Colombianen is katholiek en 14% is Protestant. Het zal je dus ook niet verbazen dat er overal in het land prachtige kerken, kathedralen en kloosters te vinden zijn. Het aantal protestanten in Colmbia is hoog in vergelijk met andere Zuid-Amerikaanse landen evenals de ca. 10% van de bevolking die aangeeft geen religie te hebben. Een klein deel van de bevolking volgt één van de diverse andere religies zoals bijvoorbeeld het boeddhisme.

Hoofdstad

Met geschat 8 á 9 miljoen inwoners is Bogota naast de hoofdstad, ook de stad met het hoogste inwonersaantal van het land. De hoofstad werd onder de naam Santa Fé gesticht door Gonzalo Jiménez de Quesadaop 6 augustus 1538. Pas in 1819 werd deze naam op initiatief van Simón Bolivar omgedoopt naar Bogota. Het is een mooie, levendige stad en niet voor niets in trek bij reizigers.

Kom meer te weten over Colombia

Klik op één van de logo's om meer te leren over jouw reisbestemming, Colombia. 

Lees meer over het culinaire aanbod.

Lees meer over de Geografie, Flora en Fauna.  

Lees meer over het klimaat in Colombia.

Lees meer over de feestdagen in Colombia. 

Lees meer over het medische advies.

Lees meer over Geld in Colombia.

Lees meer over reismogelijkheden.

Lees meer over reisdocumenten in Colombia

Voorbeeldreizen

We kunnen een reis samenstellen die volledig voldoet aan je persoonlijke voorkeuren en interesses. Om een idee te krijgen wat het land zoal te bieden heeft volgen hier binnenkort enkele voorbeelden van hoe jouw droomreis er uit zou kunnen komen te zien. 

Heb jij interesse in een op maat samengestelde droomreis naar Colombia? Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Uitgelichte Bestemmingen

Op dit moment zijn er nog geen uitgelichte bestemmingen beschikbaar. We zijn op dit moment druk bezig met het uitwerken van dit deel van onze website en je zult binnenkort dus meer informatie over droombestemmingen terugvinden op mijndroomreis.nl

Laat je inspireren

Onze pagina met uitgebreide reisinformatie en verdieping in de diverse culturen van Peru is reeds beschikbaar. Peru is een geweldige bestemming die makkelijk bezocht kan worden in combinatie met een reis naar Colombia. Klik op de afbeelding en laat je inspireren!