Galapagos

Ongeveer 1000 km voor de kust van Ecuador liggen de Galapagoseilanden. Het is een eilandengroep in de Stille oceaan en ligt ongeveer ter hoogte van de evenaar. De eilanden tesamen vallen als provincie onder de vlag van Ecuador.

Om de toekomst van deze bijzondere eilanden en zijn zeldzame diersoorten te beschermen zijn er zeer strikte regels voor bezoekers. Hierover kun je meer lezen op deze pagina onder 'reisdocumenten'.

Doordat er per jaar een maximum aantal reizigers wordt vastgesteld, hebben zelfs de duurste maatschappijen vaak al een wachtlijst van een jaar. Plan je reis dus lang van tevoren! Heb je minder tijd voor het plannen van je reis, dan helpt mijndroomreis.nl je graag en zullen wij via onze lokale bronnen proberen je reis toch mogelijk te maken!

Algemene informatie over Galapagos

 

Bevolkingssamenstelling

Er wonen tussen de 25.000 en 32.000 mensen in de Ecuadoraanse provincie Galapagos, verspreid over de ca. 130 eilanden.

Het eiland Isabella heeft een oppervlakte die gelijk staat aan ongeveer de helft van de totale oppervlakte van de eilanden. Toch woont minder dan 10% van de totale lokale bevolking op dit eiland.

Taal

De officiële taal op de Galapagos is het Spaans.

Om de vele toeristen te kunnen begeleiden en voorzien van de juiste informatie, beheersen veel mensen die werken in de toeristische sector inmiddels de Engelse en Duitse taal.

Kom meer te weten over Galapagos

Klik op één van de logo's om meer te leren over jouw reisbestemming, Galapagos. 

Deze optie is tot nu toe beperkt beschikbaar. Houd onze website in de gaten want meer informatie kun je binnenkort verwachten.

Lees meer over het culinaire aanbod op de Galapagos.

Lees meer over de Geografie, Flora en Fauna.  

Lees meer over het klimaat op de Galapagos eilanden.

Lees meer over de feestdagen op de Galapagos. 

Lees meer over het medische advies.

Lees meer over Geld op de Galapagos eilanden.

Lees meer over de reismogelijkheden.

Lees meer over reisdocumenten

Voorbeeldreizen

We kunnen een reis samenstellen die volledig voldoet aan je persoonlijke voorkeuren en interesses. Om een idee te krijgen wat het land zoal te bieden heeft volgen hier enkele voorbeelden van hoe jouw droomreis er uit zou kunnen komen te zien. Klik hier of op de afbeeldingen hieronder om de voorbeeldreizen te bekijken

Heb jij interesse in een op maat samengestelde droomreis naar Ecuador? Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Uitgelichte Bestemmingen

Op dit moment zijn er nog geen uitgelichte bestemmingen beschikbaar. We zijn op dit moment druk bezig met het uitwerken van dit deel van onze website en je zult binnenkort dus meer informatie over droombestemmingen terugvinden op mijndroomreis.nl

Laat je inspireren

Onze pagina met uitgebreide reisinformatie en verdieping in de diverse culturen van Peru is reeds beschikbaar. Peru is een geweldige bestemming die makkelijk bezocht kan worden in combinatie met een reis naar Ecuador. Klik op de afbeelding en laat je inspireren!