La Costa

De Peruaanse kustlijn is lang en uitgestrekt en van noord naar zuid ruim 2414 kilometer lang. Peru grenst met zijn 'Costa' in het noorden aan Ecuador en in het zuiden aan Chili.

Populairste Bestemmingen

Hieronder vindt je een kort overzicht van enkele bestemmingen in deze regio. Uiteraard zijn er veel meer interessante plaatsen te vinden.

Lima, de Hoofdstad van Peru, telt ongeveer 10.000.000 inwoners en dit aantal groeit nog altijd. Deze stad groeit nog altijd explosief, zo had de stad nog geen 10 jaar geleden 2 miljoen minder inwoners.

Deze metropool werd gesticht op 18 januari 1535 door Francisco Pizarro en werd gedoopt als 'stad van de koningen / Ciudad de los reyes".

Deze stad wordt door reizigers vaak alleen kort bezocht als begin en eindpunt van de reis. Deze veelzijdige stad heeft echter voor ieder type reiziger voldoende moois te bieden om een extra dagje in te plannen. 

Wil jij zien wat voor moois Lima te bieden heeft?

 

 

Trujillo is, na Lima en Arequipa, de derde grote stad van Peru, wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Peru

Het centrale middelpunt van de stad Trujillo is Plaza de Armas, het centrale plein waaraan de kathedraal daterend uit 1666 en enkele mooie koloniale huizen zijn gebouwd. De mooie gekleurde gebouwen vormen een prachtig tafereel. 

Centraal op het plein staat het vrijheidsmonument, Trujillo is “de eerste onafhankelijke stad van Peru”, hier werd in 1820 de onafhankelijkheid van Spanje ondertekend.

In en rondorm het centrum van Trujillo zijn mooie historische bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder diverse Moche tempels.

Wil jij zien wat voor moois Trujillo te bieden heeft?

In dit rustige kustplaatsje zul je dagelijks surfers de golfen zien trotseren. De lokale vissers maken gebruik van de beroemde “Caballitos de tortura”, dit zijn éénpersoons bootjes gemaakt van riet.

Deze bootjes worden al eeuwenlang gebruikt en de kunst van het maken van en vissen met deze bootjes is van generatie op generatie overgegaan. Vaak zijn er vissers op het strand die de toeristen graag laten zien hoe ze met deze bootjes de zee in en uitgaan en hoe ze vanaf hun bootjes vissen vangen. Je kunt ook zelf een poging wagen.

Vergeet niet om bij je bezoek enkele heerlijke verse visgerechten te proberen zoals de Peruaanse specialiteit Cevice.

Meer weten over Huanchaco?

 

De Stad Chiclayo werd in de 16e eeuw gesticht door de Spaanse Conquistadores en draagt de liefkozende bijnaam “de vriendelijke stad” en “parel van het noorden”.

Er zijn diverse bezienswaardigheden in het centrum, zo is de neoklassieke kathedraal, daterend uit 1869 is gelegen aan het centrale plein een bezoekje waard.

Een bezoek aan de lokale markt “Mercado Modelo” is een belevenis. Hier komt het gehele kleuren en geuren pallet aan je voorbij. 

Direct buiten het centrum van Chiclayo kan de temple 'huaca Rajada' worden bezocht. Dit is de plek waar een gigantische schat werd opgegraven. Deze zijn te zien in één van de meest indrukwekkende musea van Peru en misschien zelfs van Zuid-Amerika: Tumbes Reales de Sipan.

Huacachina is een indrukwekkende oase. Je kunt hier plaatsnemen in een sandbuggy voor een ritje op volle snelheid over de zandduinen. Ook kun je proberen te  sandboarden, oftewel, de duinen afdalen op een snowboard. Let wel op, je kunt enorm snel blessures oplopen.

Nazca ligt ongeveer 400 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Lima en is vooral bekend om de Nazcalijnen.

Vanaf Nazca kun je in kleine vliegtuigen de figuren bewonderen. Per dag wordt gekeken of het weer het toelaat om op te stijgen, het is aan te raden om een vroege vlucht te nemen.

Deze geometrische figuren staan al vele eeuwen in de Nazca pampa in de grond geëtst en zijn alleen vanuit de lucht goed zichtbaar. De Nazca-lijnen staan sinds 1994 op de Unesco werelderfgoedlijst en hebben daardoor een beschermde status. 

Wil je meer weten over Nazca en andere bezienswaardigheden in de omgeving

 

Arequipa wordt ook wel de "witte stad" genoemd, dit vanwege de vele witte gebouwen in de binnenstad. Arequipa is een relaxte stad om in te verblijven, er zijn mooie bezienswaardigheden en tevens is het een startpunt voor een bezoek aan de Colca Cañon, waar je de magische condors kan zien vliegen in één van 's werelds diepste valleien.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reis vanaf hier verder naar..