Lima

Lima, de Hoofdstad van Peru, telt ongeveer 10.000.000 inwoners en dit aantal groeit nog altijd. Deze stad groeit nog altijd explosief, zo had de stad nog geen 10 jaar geleden 2 miljoen minder inwoners.

Deze metropool werd gesticht op 18 januari 1535 door Francisco Pizarro en werd gedoopt als 'stad van de koningen / Ciudad de los reyes".

Deze stad wordt door reizigers vaak alleen kort bezocht als begin en eindpunt van de reis. Deze veelzijdige stad heeft echter ook jou voldoende moois te bieden om een extra dagje in te plannen. 

Ja, het is verstandig om bepaalde stadsdelen te mijden en je moet altijd op je hoede zijn voor zakkenrollers. Draag dus geen onnodige waardevolle spullen met je mee en wees eerlijk, ook in je eigen land zijn zakkenrollers actief.

mijndroomreis.nl kent ieder hoekje van deze stad en kent alle bekende en minder bekende bezienswaardigheden, in en rondom Lima.

Laat ons jou overtuigen van een meerdaags bezoek aan deze prachtige stad.

Op de kaart staan de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden in en rondom Lima aangegeven.

Ook staan enkele door ons aanbevolen hotels in de omgeving aangegeven.

Heb jij een goede tip voor een hotel en/of bezienswaardigheid? Reageer dan onderaan deze pagina en wij zullen  kijken of we deze kunnen toevoegen aan de lijst.

Lima is een geweldig startpunt van je reis door Peru. Deze stad heeft zoveel moois te bieden dat het je positief zal verrassen! Laat ons jou overtuigen.

Historisch Centrum

Het historische centrum van Lima heeft veel moois te bieden. Voor toeristen is het eenvoudig om per taxi naar het centrum te reizen, vraag om je te laten afzetten op Plaza Mayor of Plaza San Martin.

Vanaf Plaza San Martin is een winkelstraat die richting de Plaza Mayor loopt, mocht je behoefte hebben aan kleding, sieraden, fastfood of een tattoo dan ben je hier op de juiste plek. Tijdens de wandeling kom je langs 'Iglesia la Merced', deze kerk is zeker een bezoek waard.

Plaza Mayor is een prachtig historisch plein met een rijke historie. Mede door de bouwwerken aan en rondom dit stadscentrum is de stad Lima UNESCO werelderfgoed.

Aan de oostzijde van het plein staat de Cathedral de Lima, gesticht door conquistador Pizarro op 18 januari 1535. Zijn overblijfselen liggen in deze Kathedraal begraven. De Kathedraal kan onder begeleiding van een gids worden bezocht. Op zondag is er (meestal) vrije toegang. Check voor je bezoek altijd even de actuele openingstijden. Aan de voorzijde van de Kathedraal zie je de kenmerkende houten balkons. Het verhaal zegt dat vanuit deze balkons de rijken neerkeken over de gewone burgers.

Aan de noorzijde van het plein ligt Het presidentieel paleis van Lima is ook aan de Plaza Mayor gevestigd. De wisseling van de wacht is enkele malen per dag te bekijken. Een bezoek aan een deel van het paleis is ook mogelijk. In een zijstraat rechts langs het paleis kun je de lekkerste broodjes 'Jamon del Pais' van heel Lima eten!

Ten noordoosten van de Plaza Mayor, ligt het Convento de San Francisco. Hierover lees je meer op deze pagina.

Het Monesterio de Santo Domingo ligt aan de westzijde van het plein. Dit is de kerk van beschermheilige 'San Martin de Porres' en 'Santa Rosa de Lima'. De overblijfselen zijn in dit klooster te vinden en tijdens een bezoek kan de toren worden beklommen die een geweldig uitzicht biedt over de stad. Tegenover dit klooster vindt je de perfecte plek voor mooie, originele en zeer betaalbare souvenirs. Dit gebouw is bijna een doolhof te noemen, vol gangetjes en trappen, die je van de één naar de andere souvenierwinkel brengen.

Barranco

Baranco is een stadsdeel van Lima die vooral bekend staat om zijn artistieke vrijheid. Tijdens het wandelen door Baranco passeer je prachtige levensgrote muurschilderingen, er zijn vaak straatmuzikanten en er kan heerlijk gegeten en gefeest worden.

Voor jong en oud is dit een aanrader om Baranco te bezoeken.

Huaca Pulcllana

Deze tempel ligt midden in het luxe stadsdeel Miraflores. Vroeger strekte het zich uit tot over enorme oppervlakte. Heden ten dage slechts een stuk ter groote van twee huizenblokken overgebleven. De tempel wordt tot op de dag van vandaag gerenoveerd en dat is goed te zien.

Tijdens een bezoek met gids, wordt goed uitleg gegeven over de oude gebruiken en levenswijze. Een enorm interessante en niet te missen bezienswaardigheid.

Museo del oro

Dit is één van de meest bezochte musea in Lima, toch is het praktisch nooit vervelend druk.

Veel van de bekende schatten uit de Peruaanse geschiedenis kun je hier bewonderen, waaronder de befaamde gouden Tumi. Ook leer je hoe de oude Inca telramen werkten waarmee volkstellingen gehouden werden en bijvoorbeeld voorraden werden bijgehouden.

Het is een niet te missen museum, het is alleen jammer dat het niet zo mooi is ingericht als bijvoorbeeld museo Larco.

Bij het kopen van je entreekaart krijg je ook direct toegang tot een enorm groot en indrukwekkend wapenmuseum dat zich op hetzelfde terrein bevind. Hier worden wapens en uniformen tentoongesteld, bijvoorbeeld van de oude oorlogen tussen Peru en Chile, maar ook uit de Nazi tijd.

Fortaleza Real Felipe

Het Fort van Real Felipe ligt aan de kustlijn van Lima, aan de haven van stadsdeel Callao. Het fort is een opvallende verschijning.

Binnen dit fort vindt je een groot arsenaal aan tanks, kanonnen en andere legervoertuigen .

Ook staat er op het terein een oud huisje  waar kort na de oorlog tussen Chili en Peru de overgave werd ondertekend. Je zal geen uren nodig hebben om in dit museum rond te lopen, maar mocht je een dagje extra de tijd hebben,  dan is het zeker een aanrader.

In de nabijgelegen haven kun je heerlijke visgerechten eten!

Parque de las fuentes

Dit goed onderhouden park staat vol fonteinen. Sommige fonteinen dansen op muziek, onder andere fonteinen kun je doorlopen of je kan proberen het midden van een plein te bereiken zonder een nat pak te halen.

Het is geen must-see, maar zeker een heerlijk uitstapje op een warme dag.

In de galerij staan enkele impressies van de bovenstaande bezienswaardigheden.

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in en rondom Lima. We kunnen je ook hierover graag informeren en helpen je graag op weg.

Basilica en convent van San Francisco

De San Francisco basiliek werd gezegend in 1673 en is voor de Peruaanse bevolking vooral belangrijk om het beeld van de heilige San Judas die in het kerkgebouw te vinden is. Er wordt geloofd dat deze heilige helpt bij het krijgen, behouden en voorspoed van je baan.

In het klooster, dat direct aan de basiliek gelegen is, vind je prachtige binnentuinen en een bibliotheek die zo in een Harry Potter film zou passen. De muren van de gangen zijn bedekt met mozaïek en de plafonds bestaan uit handgesneden houten panelen. Een lust voor het oog van iedere kunst en cultuur liefhebber. Je mag enkel onder begeleiding het klooster betreden. 

Onder de basiliek zijn eeuwenoude Catacomben gevuld met overblijfselen van vele duizenden Peruanen die tijdens epidemieën om het leven zijn gekomen. Veel botten zijn netjes gesorteerd en opgestapeld. Een luguber maar ook zeker een uniek gezicht. Deze Catacomben zijn onderdeel van een rondleiding door het klooster.

Een bezoek aan deze kerk en klooster zijn zeker een aanrader!

Museum Larco

Het museum Larco is bij toeristen minder bekend, maar volgens mijndroomreis.nl is het een van de mooiste musea van Perú.

Jarenlang waren de schatten van dit museum onderdeel van een privécollectie, maar sinds enkele jaren is de collectie voor iedereen toegankelijk. In meerdere talen kun je hier alles leren over de vele gouden objecten. Tevens staat in dit museum de grootste collectie keramieke beeldjes ter wereld waaronder één apparte afdeling met erotisch potjes!!

De manier waarop de objecten tentoongesteld worden  oogt professioneler en rustiger dan bijvoorbeeld de collectie in Museo del Oro.

Wat ons betreft, in één woord.. WOW!

 

Pachacamac

Ca. 40 km ten zuiden van de hoofdstad Lima ligt de archeologische site Pachacámac.

De oudste sporen van bewoners stammen uit 200 n.C. Zij noemden de stad Pacha Kamaq wat vrij vertaald 'Maker van aarde' betekend. Toen het Incaimperium zich uitbreide, werd Pachacamac onderdeel van het incarijk. De stad werd uitgebreid en het zou een belangrijke religieuze bestemming worden voor de Inca’s met meerdere tempels en begraafplaatsen. De meeste gebouwen werden gebouwd tussen 800 - 1450 n.C.

Een interessante bezienswaardigheid van de stad is de Zonnetempel ( tempel van Inti). Hier werden diverse overblijfselen gevonden van 'zonnemaagden'. Deze vrouwen leefden vanaf hun geboorte enkel voor de zonnegod en zij werden op latere leeftijd, tijdens belangrijke Inca rituelen, door middel van wurging geofferd aan hun god.

Na de Spaanse invasie, rond 1500 n.C. stopte het levendige gebruik van de stad.

Heilige stad Caral

Iedereen kent de Inca en Maya beschaving, maar wist je dat de oudste beschaving van het Amerikaanse continent Caral was? Ter vergelijk, deze stad (UNESCO Werelderfgoed) kreeg eerder vorm dan de piramides van Egypte. 

Tussen 3000 v.C. en 1800 v.C. domineerde Caral de Peruaanse kust. De stad en tempels staan in een woestijn, maar grenst aan een groene vruchtbare vallei. Door middel van een slim kanaalstelsel wist men de stad van water te voorzien. Ditzelfde irrigratiesysteem is later door veel beschavingen in Peru overgenomen. Het volk leefde van de Visserij en landbouw, ook handelden ze met andere volken uit de hooglanden  en amazone. Daarbij werd ook belangrijke kennis uitgewisseld. Men schat dat in Caral, op het hoogtepunt, zo'n 3000 inwoners had.

Tot 1948 lagen de tempels onder een dikke laag zand verborgen, tot de Amerikaanse archeoloog Paul Kosok ze herontdekte.

Heden ten dage kunnen toeristen de goed bewaarde 28 meter hoge tempel bewonderen. De ronde vormen van het plein zijn ook goed zichtbaar. Gezien de ligging van dit complex, blijft massatoerisme uit. Voor toeristen maakt dit een bezoek aan Caral alleen maar interessanter, je ervaart een unieke locatie te bezoeken

 Mijndroomreis.nl laat je graag kennismaken met deze prachtige stad en regio en alles wat het te bieden heeft. 

Klik op de 'klassieke route' en bekijk met welke steden je een bezoek kan combineren.

 

HOTELS

1. Casa Andina Standard San Antonio - Miraflores Lima

Gratis WiFi - Restaurant

Dit hotel is gelegen in de toeristische wijk Miraflores. Het hotel beschikt over een restaurant en er kan ook ontbeten worden. In de omgeving kan ook veel 

Av. 28 de Julio 1088, Miraflores 15047, Peru

ETEN IN LIMA

Lima is de culinaire hoofdstad van Latijns Amerika!

Er zijn weinig landen ter wereld waar de keuken zo rijk en divers is als in Peru. Toch krijgen niet alle toeristen dit mee. Reden hiervoor kan zijn dat je bijvoorbeeld liever iets besteld wat bekend of vertrouwd klinkt. Niet doen! Op mijndroomreis.nl zie je een rijke verzameling van gerechten die wij hebben mogen nuttigen en die stuk voor stuk een aanrader zijn.

 

Ceviche

Het allerbekendste gerecht van Peru is zonder twijfel Ceviche. Dit gerecht is inmiddels wereldwijd bekend en geroemd en wordt steeds vaker aan de kaart van de betere restaurants toegevoegd. Voor de Peruanen is dit gerecht cultureel erfgoed. Traditionele Ceviche bestaat uit klein gesneden stukjes witvis (zee) welke in limoensap gelegd worden en daardoor garen. Overige ingrediënten zijn ui, aji-no-moto (Aziatisch zout), koriander, gember en pepers. Gepofte maïs kan naar smaak toegevoegd worden. De garnituur verschilt per stad en zelfs restaurant en kan aardappel, zoete aardappel en/of maïs zijn. In iedere kuststad, zoals Lima, Trujillo, Chiclayo etc. is dit gerecht vers en een aanrader, ook voor niet visliefhebbers! Er zijn ook Ceviche-varianten te vinden met andere zeedieren.

Overige gerechten

Er zijn nog veel meer gerechten die je vooral in de kuststreken zult vinden. Teveel om allemaal uit te lichten, heeft u echter interesse in meer informatie? Neem contact met ons op. Alle niet uitgelichte gerechten vindt je in de fotogalerij.

VERVOER IN LIMA

Mijndroomreis.nl probeert een zo actueel en realistisch mogelijk beeld te scheppen van de vervoersmogelijkheden en prijzen. Deze kunnen echter in werkelijkheid afwijken.

 

Auto

In Peru zal je weinig toeristen zien die met een eigen huurauto op pad gaan. De voornaamste reden hiervoor is veiligheid. Rondom de stad Lima kan het huren van een auto echter handig zin. Enkele bedrijven die auto's verhuren zijn: Kayak en car-rentals.com.

 

Taxi

In Lima rijden bijna evenveel taxi's dan personenauto's, meestal hoef je dus niet lang te zoeken.

Hierbij een overzicht van taxiprijzen. let op! Dit is een indicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Vergeet niet te onderhandelen, dit hoort erbij.

  • Kleine rit binnen het stadscentrum: S/5.
  • Verre rit binnen het stadscentrum: S/5.- S/20
  • Enkele rit Miraflores - historisch centrum: S/20
  • Enkele rit San Isidro - historisch centrum: S/20

 

Bus

Het reizen per Combi (klein autobussen) kan een avontuur en mooie ervaring zijn. Let hierbij echter wel extra op zakkenrollers.

  • Kleine rit in het centrum kosten ca S/1 - S/2 

 

REIZEN NAAR LIMA

Hieronder een overzicht van de afstanden die ongeveer overbrugt moeten worden om van stad naar stad te reizen.

Bus

Er zijn meerdere busmaatschappijen die reizen aanbieden naar Lima. Enkele hiervan zijn: Ormeno, Transmar, Firstclass, Inkaexpress en Peruhop. Hieronder een overzicht van de geschatte reisduur en reiskosten waar je rekening mee moet houden. 

Stad Reistijd Prijzen
Arequipa 17 - 19 uur € 18 - € 50
Cajamarca 15 - 18 uur € 18 - € 35
Chiclayo 13 - 20 uur € 16 - € 35
Cusco 21- 24 uur € 19 - € 45
Huaraz 7 - 9 uur € 10 - € 30
Mancora 18 - 22 uur € 20 - € 45
Trujillo 10 - 13 uur € 13 - € 35

Er kunnen geen rechten worden ontleent aan de hierboven genoemde bedragen. Check altijd zelf de actuele kosten op de website van de busmaatschappij.

Vliegtuig

Het is mogelijk met het vliegtuig van / naar luchthaven Inter. Jorge Chavez te vliegen.

Enkele luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden zijn: LATAM, Sky Airline Peru en anderen.

Hieronder een overzicht van de gemiddelde reistijd en prijzen.

Stad Reistijd Prijzen (retour)
Arequipa 1,5 uur € 100 - € 180
Cajamarca 1 - 1.5 uur € 85 - € 145
Chiclayo 1.5 uur € 130 - € 220
Cusco 1.5 uur € 70 - € 125
Tumbes 1.5 - 2 uur € 130 - € 210
Trujillo 1 uur € 90 - € 145

Er kunnen geen rechten worden ontleent aan de hierboven genoemde bedragen. Check altijd zelf de actuele kosten op de website van de luchtvaartmaatschappij.

KLIMAAT IN LIMA

Mijndroomreis informeert je graag over het klimaat, maar let op! We proberen een zo goed mogelijk advies te geven maar het weer is en blijft onvoorspelbaar. Daarnaast kent Peru het ‘el Niño fenomeen, een weerfront dat iedere ca. 4 jaar terugkomt en zorgt voor extreme weerbeelden.

Maand Weerbeeld Kustlijn
Januari Het is zonnig, warm en droog en met een temperatuur van gemiddeld 26ᵒC is het heerlijk vertoeven. s ’avonds blijft het vaak klam en koelt het niet af onder de 19ᵒC. Zeker in het noorden, dichter bij de evenaar, is de temperatuur hoger.
Februari Het is zonnig, warm en droog de temperatuur kan oplopen tot 30ᵒC. Het ideale weer om een strand te bezoeken. In Lima zelf zul je niet de beste stranden vinden, hoe noordelijker je reist, hoe mooier de stranden. S ’avonds blijft het vaak warm en koelt het net af onder de 23ᵒC.
Maart In het noorden is het zonnig en met gemiddeld 26ᵒC prima strandweer. Zuidelijker is het iets koeler, maar altijd nog een aangename temperatuur. Er valt geen tot weinig regen.
April In de noordelijke plaatsen is de temperatuur rond de 24ᵒC en zuidelijker zijn de temperaturen rond de 18ᵒC. Je kunt dit vergelijken met lenteweer en zo voelt het ook. In de regio rondom de hoofdstad Lima en verder zuidelijk lopen de temperaturen minder hoog op.
Mei De temperaturen in het noorden schommelen rond de 22ᵒC. Rondom Lima en de meer zuidelijke plaatsen zijn duidelijk koeler, rond de 18 - 20ᵒC. Langs de kust vormt zich vaker mist en iets koelere lucht. Regen zal ook nu in Lima niet vallen.
Juni De noordelijke kustlijn is zonnig en temperaturen zijn mild, rond de 20ᵒC. Rondom Lima en de meer zuidelijke plaatsen krijgen een koelere windstroom wat ook mistvorming met zich mee draagt. Hier zijn temperaturen van rond de 16 - 18ᵒC. Regen valt praktisch nooit.
Juli Het is mild en droog weer met in het noorden meer zon en temperaturen van rond de 20ᵒC. Rondom Lima en de meer zuidelijke plaatsen hebben een koelere windstroom wat ook mistvorming met zich mee draagt. Hier zijn temperaturen van rond de 15 - 19ᵒC.
Augustus September Oktober Het is mild en droog weer met in het noorden meer zon en temperaturen van rond de 21ᵒC. Rondom Lima en de meer zuidelijke plaatsen hebben een koelere windstroom wat ook mistvorming met zich mee draagt. Het kan af en toe echt fris aanvoelen. Hier zijn temperaturen van rond de 15 - 20ᵒC.
November Het weer wordt steeds aangenamer, het is warm en zonnig. Rondom Lima neemt de temperatuur toe en wordt aangenaam rond de 22ᵒC .Het kan in de avond afkoelen tot 16ᵒC. In de noordelijkere regio’s wordt het warmer.
December In het noorden is het warm en zonnig, echt strandweer. Rondom Lima neemt de temperatuur toe en wordt aangenaam rond de 25ᵒC .In de avond koelt het niet af onder de 19ᵒC.

Tip! De kustlijn kent het gehele jaar door een zeer hoge UV-index en zelfs bij lagere temperaturen en bewolkt weer bestaat de kans op verbranding.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

REIS DOOR NAAR..