La Selva

De Peruaanse Amazone beslaat ruim 60% van het totale oppervlakte van het land. Het grenst aan de landen Colombia, Ecuador, Bolivia en Brazilië. De Amazonerivier ontspringt in Peru, vanuit waar het naar alle omliggende landen stroomt. Peru is na Brazilië het land met het grootste tropische regenwoud van het Zuid-Amerikaanse continent.

Populairste Bestemmingen

Hieronder vindt je een kort overzicht van enkele bestemmingen in deze regio. Uiteraard zijn er veel meer interessante plaatsen te vinden.

De stad Iquitos ligt in het Noordelijk Amazonegebied en is de 5e grootte stad van Peru. De stad ligt te midden van 3 rivieren en het is een favoriete vertrekplaats om de mooiste junglegebieden van Peru te bezoeken. De Jungle is hier ongekend ongerept en in vergelijk met sommige andere bekende jungleplaatsen, is de fauna hier toegankelijker. Ook kan met een excursie vanuit Iquitos de zeldzame roze dolfijn worden gespot. 

Puerto Maldonado ligt in de regio 'Madre de Dios'. Deze stad is een startpunt voor diverse excursies door de jungle. Gezien de geografische ligging wordt dit deel van de jungle vaak bezocht in combinatie met een bezoek aan Cusco.

De biodiversiteit in dit gebied is ongekend en iedere natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen.

In het noorden van Peru leefde een volk dat bij de toeristen minder bekend is dan de Inca's. Wat Mijndroomreis.nl betreft ten onrechte.

Wij belichten de Chachapoyas cultuur en de bouwwerken die zij achterlieten en nu nog te bewonderen zijn.

Dit gebied, op de rand van de Amazone is echt ongekend mooi en interessant. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reis vanaf hier verder naar..