Geldzaken Peru

De nationale munteenheid van Peru is Nuevo Sol, er kan echter ook in US dollars ($) betaald worden.

Peru is een land waar grotendeels met cash geld betaald word, mede door de relatief lage waarde van het geld, loop je al snel met veel biljetten op zak.

Er zijn bankbiljetten in omloop van 10, 20, 50, 100 en 200 Nuevo Soles.  Er zijn munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 centimos en 1, 2 en 5 Nuevo Soles.

De ATM's bieden je altijd de mogelijkheid om te kiezen welke van deze valuta je wilt opnemen.De hoogte van het op te nemen bedrag is per bank verschillend, Scotia bank geeft de mogelijkheid het hoogste bedrag op te nemen. Let op! Bij iedere transactie betaal je een percentage, het bedrag valt mee, maar kan bij veel opnames aantikken.

Bij vrijwel alle ATM's kan met Nederlandse bankpassen geld opgenomen worden. Denk er echter wel aan om voor je vertrek de bankpas te activeren voor betalingsverkeer in het buitenland.

Er bestaat de mogelijkheid om euro's te wisselen voor andere valuta, hiervoor zijn mogelijkheden in en rondom de luchthaven evenals op.diverse plaatsen in de grote steden. Hou er altijd rekening mee dat er risico's aan verbonden zijn, denk aan vals geld, een ongunstige wisselkoers of criminelen die zien dat je met een groot geldbedrag op straat loopt.

Voor een actuele wisselkoers kun je kijken op pagina's zoals bijvoorbeeld: www.wisselkoers.nl/calculator