Arequipa

Met ca. 900.000 inwoners, is Arequipa de tweede stad van Peru en ligt aan de voet van de vulkaan Misti..

Arequipa wordt ook wel de "witte stad" genoemd, dit vanwege de vele witte gebouwen in de binnenstad. Overdag is het vrij warm en in de avond vrij koud, iets om rekening mee te houden. Één van de hoogtepunten van deze stad is het Santa Catalina klooster. Dit kleurrijke klooster is sinds zijn opening in 1580 tot op heden bewoont en is zo groot als een complete woonwijk. Een bezoek aan Museo Santuarios Andinos voor het zien van ijsmummie Juanita is ook een bezoek waard.

Arequipa is tevens het startpunt voor een bezoek aan de Colca Cañon, waar je de magische condors kan zien vliegen in één van 's werelds diepste valleien.

Op de kaart staan de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden in en rondom Arequipa aangegeven.

Ook staan enkele door ons aanbevolen hotels in de omgeving aangegeven.

Heb jij een goede tip voor een hotel en/of bezienswaardigheid? Reageer dan onderaan deze pagina en wij zullen  kijken of we deze kunnen toevoegen aan de lijst.

Arequipa is een stad die door veel toeristen als rustig wordt ervaren. Er zijn veel interessante dingen te zien en doen in deze stad, hieronder volgen enkele.

Mirador de Yanahuara

Arequipa is gelegen aan de voet van vulkaan Misti. De Mirador de Yanahuara is is een iconisch uitkijkpunt dat je een prachtig zicht geeft op deze beroemde en beruchte vulkaan. Het nabijgelegen kleine kerkje is leuk om mee te pikken tijdens dit bezoek.

 

 

Museo Santuarios Andinos - mummie Juanita

In 1995 werd een diepingevroren mummie gevonden tijdens een expeditie van J. Reinhardt. Het meisje kreeg de naam Juanita. Op de Ampato vulkaan lag haar lichaam ruim 500 jaar ingevroren en nadat het ijs waaronder haar lichaam verscholen lag was gaan smelten, werd ze bij toeval gevonden.

Het verhaal gaat dat het meisje Juanita stierf toen ze ca. 12 jaar was en al vanaf haar geboorte uitverkoren was om te sterven voor de goden.

Nooit eerder werd een mummie gevonden die zo goed bewaard is gebleven, het lichaam was nog volledig intact. Om haar lichaam zo te houden is besloten haar in bevroren toestand te bewaren. Ze kan bewonderd worden in Museo Santuarios Andinos. Een bezoek is echt de moeite waard. 

Natuurreservaat Salinas y uguada blanca

Een bezoek aan het prachtigr en veelzijdigheid natuurreservaat Salinas y aguada blanca is een prachtig avontuur. Hier kan je ruim 44 verschillende watervogels spotten, waaronder meerdere flamingosoorten bij de laguna de salinas. Het landschap verandert continue, op de uitgestrekte natte velden grazen honderden Alpaca's, in de hogere stukken passeer je mooie rotsformaties, je ziet sneeuwgrenzen, meerdere vulkanen en diepe dalen.

Hou rekening met eventuele hoogteziekte, hier zijn pilletjes voor te krijgen, je kunt er ook voor kiezen om tijdens een stop een kopje coca-thee te drinken, welke ook tegen hoogteziekte kan helpen.

 Als je een bezoek brengt aan Canon del Colca, reis je door dit natuurgebied heen, je kan het dus ook combineren.

In de galerij staan enkele impressies van de bovenstaande bezienswaardigheden.

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in en rondom Arequipa. We kunnen je ook hierover graag informeren en helpen je graag op weg.

Monasterio de Santa Catalina

Vele honderden nonnen hebben in dit klooster gewoond alvorens het in 1970 haar deuren opende voor toeristen. Het klooster Santa Catalina behoort tot de grootste kloosters ter wereld en is bijna een stad binnen de stad. Ieder deel van het klooster heeft een eigen kleur, wit, blauw en rood.

Tegen een schappelijke vergoeding kan je ter plekke een gids regelen, dit zijn vaak plaatselijke studenten. Een wandeling van een uur is voldoende om de interessante geschiedenis te leren.

Dit is echt een aanrader en een niet te missen bezienswaardigheid bij het bezoeken van Arequipa

Cañon del Colca

Stel je voor, je stapt in een busje om naar de geweldige Colca cañon te gaan en je komt er achter dat de reis er naartoe al een avontuur op zich is. De veelzijdigheid van het natuurreservaat Salinas y aguada blanca is al een bezienswaardigheid op zich. Hierboven kan je meer lezen over dit geweldige natuurreservaat.

Hou rekening met eventuele hoogteziekte, hier zijn pilletjes voor te krijgen, je kunt er ook voor kiezen om tijdens een stop een kopje coca-thee te drinken, welke ook tegen hoogteziekte kan helpen. 

Aangekomen in Chivay kun je tot rust komen in thermale baden en vaak zijn er bij de lokale restaurants dans demonstraties van lokale dansen.

Met een diepte tot 3501 meter is de Cañon del Colca de diepste vallei ter wereld, meer dan twee keer zo diep als de Grand Canyon in de verenigde staten. Het is werkelijk even indrukwekkend als dat het klinkt.

Vroeg in de ochtend vertrekken de busjes naar Cruz del Condor, daar krijg je de kans om deze magnifieke vogels tot op 5 meter afstand voorbij te zien vliegen. Zodra de zon opkomt en er een opwaartse warme luchtstroom ontstaat beginnen de condors aan hun vlucht. Ze laten zich op de luchtstroom meevoeren tot op grote hoogte en overbruggen tot wel 200 kilometer om zich te voeden aan kadavers in het binnenland of baby zeeleeuwen aan de kust.

Lees meer

Omdat de terugreis naar Arequipa enkele uren in beslag neemt, zijn de chauffeurs er vaak op gebrand om na een kort verblijf te vertrekken vanaf het uitkijkpunt. Dit verkleint echter de kans op het zien van de condors op dagen dat de condors iets langer op zich laten wachten. Onze ervaring is dat, wanneer je op weg naar Cruz del Condor met andere reizigers overlegt om je niet te laten haasten, je precies dat extra half uurtje krijgt die nodig is om op deze dagen toch de Condors te spotten. We spreken uit ervaring, het loont! 

Mijndroomreis.nl laat je graag kennismaken met deze prachtige stad en regio en alles wat het te bieden heeft. 

Klik op de 'klassieke route' en lees meer bekijk welke andere bestemmingen je kan combineren met een reis door Peru.

 

HOTELS

1. Casa Andina Select - Arequipa

Zwembad - Gratis WiFi - Sportzaal - Restaurant & Bar

In het centrum van Arequipa, aan de plaza de armas  ligt dit mooie luxe hotel. Dit hotel heeft alles te bieden wat je van een luxe onderkomen verwacht. Zo is er naast een zwembad en sauna ook een sportzaal. Dineren kan je doen op het balkon aan het plein en ook het ontbijt is uitmuntend.

Plaza de Armas, Portal de Flores 116, Cercado de Arequipa 04001, Peru

2. Casa Andina Standard - Arequipa

Gratis WiFi

Dit hotel ligt aan de rand van het centrum van Arequipa, op loopafstand van de plaza de armas. Het hotel wordt vooral goed beoordeeld op comfort en hygiëne. Een mooi en betaalbare hotel, in deze prachtige stad.

C. Jerusalén 603, Arequipa 04001, Peru

ETEN IN AREQUIPA

Lima is de culinaire hoofdstad van Latijns Amerika!

Er zijn weinig landen ter wereld waar de keuken zo rijk en divers is als in Peru. Toch krijgen niet alle toeristen dit mee. Reden hiervoor kan zijn dat je bijvoorbeeld liever iets besteld wat bekend of vertrouwd klinkt. Niet doen! Op mijndroomreis.nl zie je een rijke verzameling van gerechten die wij hebben mogen nuttigen en die stuk voor stuk een aanrader zijn.

 

Ceviche

Het allerbekendste gerecht van Peru is zonder twijfel Ceviche. Dit gerecht is inmiddels wereldwijd bekend en geroemd en wordt steeds vaker aan de kaart van de betere restaurants toegevoegd. Voor de Peruanen is dit gerecht cultureel erfgoed. Traditionele Ceviche bestaat uit klein gesneden stukjes witvis (zee) welke in limoensap gelegd worden en daardoor garen. Overige ingrediënten zijn ui, aji-no-moto (Aziatisch zout), koriander, gember en pepers. Gepofte maïs kan naar smaak toegevoegd worden. De garnituur verschilt per stad en zelfs restaurant en kan aardappel, zoete aardappel en/of maïs zijn. In iedere kuststad, zoals Lima, Trujillo, Chiclayo etc. is dit gerecht vers en een aanrader, ook voor niet visliefhebbers! Er zijn ook Ceviche-varianten te vinden met andere zeedieren.

Overige gerechten

Er zijn nog veel meer gerechten die je vooral in de kuststreken zult vinden. Teveel om allemaal uit te lichten, heeft u echter interesse in meer informatie? Neem contact met ons op. Alle niet uitgelichte gerechten vindt je in de fotogalerij.

VERVOER IN AREQUIPA

Mijndroomreis.nl probeert een zo actueel en realistisch mogelijk beeld te scheppen van de vervoersmogelijkheden en prijzen. Deze kunnen echter in werkelijkheid afwijken.

 

Auto

In Peru zal je weinig toeristen zien die met een eigen huurauto op pad gaan. De voornaamste reden hiervoor is veiligheid. Rondom Arequipa kan het huren van een auto echter handig zin. Enkele bedrijven die auto's verhuren zijn: Kayak en car-rentals.com.

 

Taxi

In Arequipa zijn Taxi's, net als overal in het land, in overvloed.

Hierbij een overzicht van taxiprijzen. let op! Dit is een indicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Vergeet niet te onderhandelen, dit hoort erbij.

  • Kleine rit binnen het stadscentrum: S/5.

Bus

Het reizen per Combi (klein autobussen) kan een avontuur en mooie ervaring zijn. Let hierbij echter wel extra op zakkenrollers.

  • Kleine rit in het centrum kosten ca S/1 - S/2  

 

REIZEN NAAR AREQUIPA

Hieronder een overzicht van de afstanden die ongeveer overbrugt moeten worden om van stad naar stad te reizen.

Bus

Er zijn meerdere busmaatschappijen die reizen aanbieden naar Arequipa. Enkele hiervan zijn: Ormeno, Transmar, Firstclass, Inkaexpress en Peruhop. 

Hieronder een overzicht van de afstanden die ongeveer overbrugt moeten worden om van stad naar stad te reizen.

Er kunnen geen rechten worden ontleent aan de hierboven genoemde bedragen. Check altijd zelf de actuele kosten op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Vliegtuig

Het is mogelijk met het vliegtuig naar / van luchthaven Inter. Rodriguez Ballón te vliegen 

Enkele luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden zijn: LATAM, Sky Airline Peru en anderen.

Hieronder een overzicht van de gemiddelde reistijd en prijzen.

Stad  Afstand Reistijd Prijzen
Cajamarca 1865 km via Lima € 65
Chiclayo 1677 km via Lima € 65
Cusco 518 km 1 uur € 40
Lima 907 km 1,5 uur € 50
Tumbes 759 km via Lima € 70

Er kunnen geen rechten worden ontleent aan de hierboven genoemde bedragen. Check altijd zelf de actuele kosten op de website van de luchtvaartmaatschappij.

KLIMAAT IN AREQUIPA

Mijndroomreis informeert je graag over het klimaat, maar let op! We proberen een zo goed mogelijk advies te geven maar het weer is en blijft onvoorspelbaar. Daarnaast kent Peru het ‘el Niño fenomeen, een weerfront dat iedere ca. 4 jaar terugkomt en zorgt voor extreme weerbeelden.

Maand Weerbeeld Kustlijn
Januari Het is zonnig, warm en droog en met een temperatuur van gemiddeld 26ᵒC is het heerlijk vertoeven. s ’avonds blijft het vaak klam en koelt het niet af onder de 19ᵒC. Zeker in het noorden, dichter bij de evenaar, is de temperatuur hoger.
Februari Het is zonnig, warm en droog de temperatuur kan oplopen tot 30ᵒC. Het ideale weer om een strand te bezoeken. In Lima zelf zul je niet de beste stranden vinden, hoe noordelijker je reist, hoe mooier de stranden. S ’avonds blijft het vaak warm en koelt het net af onder de 23ᵒC.
Maart In het noorden is het zonnig en met gemiddeld 26ᵒC prima strandweer. Zuidelijker is het iets koeler, maar altijd nog een aangename temperatuur. Er valt geen tot weinig regen.
April In de noordelijke plaatsen is de temperatuur rond de 24ᵒC en zuidelijker zijn de temperaturen rond de 18ᵒC. Je kunt dit vergelijken met lenteweer en zo voelt het ook. In de regio rondom de hoofdstad Lima en verder zuidelijk lopen de temperaturen minder hoog op.
Mei De temperaturen in het noorden schommelen rond de 22ᵒC. Rondom Lima en de meer zuidelijke plaatsen zijn duidelijk koeler, rond de 18 - 20ᵒC. Langs de kust vormt zich vaker mist en iets koelere lucht. Regen zal ook nu in Lima niet vallen.
Juni De noordelijke kustlijn is zonnig en temperaturen zijn mild, rond de 20ᵒC. Rondom Lima en de meer zuidelijke plaatsen krijgen een koelere windstroom wat ook mistvorming met zich mee draagt. Hier zijn temperaturen van rond de 16 - 18ᵒC. Regen valt praktisch nooit.
Juli Het is mild en droog weer met in het noorden meer zon en temperaturen van rond de 20ᵒC. Rondom Lima en de meer zuidelijke plaatsen hebben een koelere windstroom wat ook mistvorming met zich mee draagt. Hier zijn temperaturen van rond de 15 - 19ᵒC.
Augustus September Oktober Het is mild en droog weer met in het noorden meer zon en temperaturen van rond de 21ᵒC. Rondom Lima en de meer zuidelijke plaatsen hebben een koelere windstroom wat ook mistvorming met zich mee draagt. Het kan af en toe echt fris aanvoelen. Hier zijn temperaturen van rond de 15 - 20ᵒC.
November Het weer wordt steeds aangenamer, het is warm en zonnig. Rondom Lima neemt de temperatuur toe en wordt aangenaam rond de 22ᵒC .Het kan in de avond afkoelen tot 16ᵒC. In de noordelijkere regio’s wordt het warmer.
December In het noorden is het warm en zonnig, echt strandweer. Rondom Lima neemt de temperatuur toe en wordt aangenaam rond de 25ᵒC .In de avond koelt het niet af onder de 19ᵒC.

Tip! De kustlijn kent het gehele jaar door een zeer hoge UV-index en zelfs bij lagere temperaturen en bewolkt weer bestaat de kans op verbranding.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

REIS DOOR NAAR..