Geldzaken Ecuador

Tot 13 maart 2000 was het wettige betaalmiddel de Sucre. De nationale munteenheid van Ecuador is sinsdien de Amerikaanse dollar ($).

Naast de Amerikaanse bankbiljetten worden door Ecuador wel eigen Centavomunten geslagen van met daarop een eigen afbeelding.

Ecuador is een land waar grotendeels met cash geld betaald word. Het is, net als veel andere Zuid-Amerikaanse landen, relatief goedkoop om een dag te vertoeven.

De ATM's bieden je net als in Europa de mogelijkheid een bedrag te kiezen om op te nemen. Let op! Bij iedere transactie betaal je een percentage, het bedrag valt mee, maar kan bij veel opnames aantikken.

Bij vrijwel alle ATM's kan met Nederlandse bankpassen geld opgenomen worden. Denk er echter wel aan om voor je vertrek de bankpas te activeren voor betalingsverkeer in het buitenland.

Er bestaat de mogelijkheid om euro's te wisselen voor andere valuta, hiervoor zijn mogelijkheden in en rondom de luchthaven evenals op.diverse plaatsen in de grote steden. Hou er altijd rekening mee dat er risico's aan verbonden zijn, denk aan vals geld, een ongunstige wisselkoers of criminelen die zien dat je met een groot geldbedrag op straat loopt.

Voor een actuele wisselkoers kun je kijken op pagina's zoals bijvoorbeeld: www.wisselkoers.nl/calculator