La Sierra

De Sierra is het gebied dat de kust van de jungle scheidt. De Peruaanse Sierra is een gebied van vele extreme uitersten en het meest onbegaanbare gedeelte is het Andesgebergte. Peru kent 174 bergtoppen, de diepste vallei ter wereld en het hoogst bevaarbare meer ter wereld.

Populairste Bestemmingen

Hieronder vindt je een kort overzicht van enkele bestemmingen in deze regio. Uiteraard zijn er veel meer interessante plaatsen te vinden.

De stad Cajamarca ligt op 2720 meter hoogte, Op 16 November 1532 vielen de Spaanse soldaten onder leiding van conquistador Pizarro de stad binnen en namen de macht over. Hierbij werd Incaleider Atahualpa gevangen genomen en de belofte werd gedaan dat hij vrijgelaten zou worden, mits de Inca's vele schatten aan hen overhandigden. De belofte werd door de Spanjaarden echter nooit ingewilligd.

In Cajamarca zijn mooie kerken en cathedralen te bezichtigen en je kan een duik nemen in de befaamde thermale baden 'Baños del Inca'. In de omgeving zijn veel interessante bezienswaardigheden.

De stad Huaraz werd gesticht, nog voor de Inca’s de baas werden in dit gebied. In 1574 namen de Spaanse conquistadores de macht over. De stad werd omgedoopt tot 'San Sebastián de Huaraz'.

De stad Huaraz werd in 1970 na een aardbevind bijna volledig verwoest met 25.000 doden ten gevolge. Nog 5% van de gebouwen stond overeind.

De stad is herbouwd en letterlijk uit het puin herrezen en leeft nu van landbouw en toerisme. Er is veel moois te zien in de Ancashregio en je ziet de pracht van de natuur vanuit iedere hoe van de stad. De hoge besneeuwde bergtoppen van het Cordilleragebergte zijn niet te missen en (Semi) professionele bergklimmers gebruiken Huaraz graag als startpunt voor de klim naar een hoge piek.

Ook kunnen de ruïnes van Chavin de Huantar worden bezocht.

De prachtige stad Cusco wordt, door toeristen bij een bezoek aan Peru, maar zelden overgeslagen.

Cusco is dan ook het startpunt van veel tours en excursies in deze regio. De lijst met bezienswaardigheden, in en rondom de stad, is eindeloos en cultuur- en natuurliefhebbers kunnen in en rondom hun hart ophalen.

Cusco is een fantastische stad en je bent makkelijk een paar dagen zoet om al het moois in en rondom de stad te bewonderen. 

Wanneer je in Aguas Calientes door de straatjes loopt, is het moeilijk te bevatten dat, ergens hoog boven je in de bergen, de Machu Picchu verdekt ligt opgesteld. Dit is uiteraard de nummer één bezienswaardigheid van Peru en één nier te missen bestemming bij een bezoek aan Peru.

Puno

Puno is een oude koloniale stad gelegen aan het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld (3808 meter hoog). Op dit meer, aan Peruaanse zijde, leven de Uros, Dit indianenvolk leeft al vele generaties van alles wat het meer te bieden heeft. Hun huizen zijn gebouwd van riet en gebouwd op riet. Ook de boten zijn gemaakt van riet. Heden ten dage zijn de eilanden bereikbaar voor toeristen vanaf Puno. Toeristisch, maar echt een bezoek waard.

Een vaak overgeslagen maar toch mooie bezienswaardigheid is Sillustani, overblijfselen van een pre-Inca begraafplaats. Het uitzicht vanaf Sillustani is schitterend. Deze regio staat bekend om zijn goede traditionele restaurants en dit is een goede plek om de specialiteit "cuy" (Cavia) te proberen. 

Arequipa wordt ook wel de "witte stad" genoemd, dit vanwege de vele witte gebouwen in de binnenstad. Arequipa is een relaxte stad om in te verblijven, er zijn mooie bezienswaardigheden en tevens is het een startpunt voor een bezoek aan de Colca Cañon, waar je de magische condors kan zien vliegen in één van 's werelds diepste valleien.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reis vanaf hier verder naar..