Iedereen heeft wel een speciaal gevoel bij een land of plaats ergens ter wereld en zo ook mijndroomreis.nl.

Al reikt onze kennis en ervaring tot in alle hoeken van de wereld, Peru is het land waar we verreweg de meeste kennis van en liefde voor hebben. Onze ervaring heeft zich de afgelopen 15 jaar enorm ontwikkeld omdat wij zowel als Zuid Amerika reisspecialist, als backpacker en als familielid, Peru hebben bezocht.

Tijdens tientallen bezoeken is het hele land bereisd, van de noordelijke plaats Tumbes tot aan het meest zuidelijke kustplaats Tacna.

Natuur, cultuur, de culinaire hoogtepunten... Als experts helpen we je graag bij het organiseren van jouw droomreis waarbij je niets mist en het beste uit je reistijd haalt!

Hoofdstad: Lima

Lees meer

Deze stad groeit nog altijd explosief, zo had de stad nog geen 10 jaar geleden 2 miljoen minder inwoners. Lima werd gesticht door Conquistador Francisco Pizarro op 18 januari 1535 en droeg eerst de naam “La Ciudad de los reyes”. (Stad der koningen)

Inwoners: ca. 32 miljoen

Lees meer

Ongeveer 45% van de inwoners zijn afstammeling van inheemse bewoners. Het grote merendeel hiervan woont in dorpen in de Sierra, bergdorpen of zijn geëmigreerd naar grote steden. Er zijn ook zo’n honderd kleine inheemse groepen die afgezonderd leven in het regenwoud. Ongeveer 37% van de bevolking is gemengd, ook wel mestiezen genaamd, voornamelijk van blanke en indiaanse herkomst. (denk hierbij o.a. aan nakomelingen van Spanjaarden). Zo’n 15% van de bevolking is blank, niet gemixt met inheemse stammen. Voor de gelijkheid in het land een feit werd, was dit veelal een elite groep en was het ongewenst je in te laten met ongelijken. De overige 3% bestaat uit Afrikaanse afstammelingen en mensen van Chinese en Japanse afkomst.

Taal: Spaans

Lees meer

De officiële taal in Peru is het Spaans. Van oorsprong zijn Quechua en Aymara de voertaal en in sommige gebieden word deze taal nog steeds gebruikt. Doordat Peru voor een groot gedeelte afhankelijk is van het toerisme, spreken tegenwoordig steeds meer Peruanen een woordje Engels en word dit steeds vaker op scholen onderwezen.

Wist je dat

Lees meer

Hoofdstad Lima wordt ook wel de Culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika genoemd en dit is wat mijndroomreis.nl betreft meer dan terecht.

Hier lees je alles over de Peruaanse keuken!

Praktische Info

BESTEMMINGEN DIE SPOEDIG VOLGEN