Ecuador

Ecuador heeft zijn naam te danken aan de evenaar (in het Spaans Ecuador) die het land, iets ten noorden van de hoofdstad Quito, doorsnijdt. Net als in veel andere Zuid-Amerikaanse landen is het landschap enorm divers en het heeft enorm veel te bieden voor ieder soort reiziger. Het is vaak het startpunt voor backpackers die iets meer reistijd beschikbaar hebben of motorrijders die een groot stuk van de Panamerican highway willen rijden.

Het land biedt mooie bestemmingen voor mensen die graag in de natuur zijn om bijvoorbeeld te wandelen of vogels te spotten en heeft tevens geweldig mooie oude stadscentra om aan je dagelijke dosis cultuur te komen.

Mijndroomreis.nl helpt je graag bij het creëren van jouw op maat gemaakte droomreis naar de hoogtepunten van dit prachtige land, vol hoge pieken en diepe dalen!

Algemene informatie over Ecuador

 

Bevolkingssamenstelling

Ecuador is een land met ongeveer 17 miljoen inwoners met zeer diverse bevolkingsgroepen. Oorspronkelijk woonde de bevolking voornamelijk in de hooglanden, tegenwoordig woont meer dan 50% in steden. Ongeveer 25% van de inwoners zijn afstammeling van inheemse bewoners. Ongeveer 65% van de bevolking is gemengd, ook wel mestiezen genaamd, voornamelijk van blanke en indiaanse herkomst. (denk hierbij o.a. aan nakomelingen van Spanjaarden). Zo’n 8% van de bevolking is blank, niet gemixt met inheemse stammen. Voor de gelijkheid in het land een feit werd, was dit veelal een elite groep en was het ongewenst je in te laten met ongelijken. De overige 2% bestaat uit Afrikaanse afstammelingen en mensen van vooral Libanese afkomst.

Slechts 3% van de bewoners leven in het regenwoud.

Taal

De officiële taal in Peru is het Spaans. Van oorsprong is Quechua de voertaal en in sommige gebieden word deze taal nog steeds gebruikt. Totaal kent Ecuador 24 officiële talen. Doordat Ecuador zich steeds verder als toeristische bestemming ontwikkeld, spreken tegenwoordig steeds meer Ecuadorianen een woordje Engels en Duits en word dit steeds vaker op scholen onderwezen.

Religie

Maar liefst 95% van de Ecuadorianen is katholiek. Het zal je dus ook niet verbazen dat er overal in het land prachtige kerken, kathedralen en kloosters te bezoeken zijn. Een klein deel van de bevolking is protestant (evangelisch) of één van de diverse andere religies zoals moslim of de pinkstergroep.

Hoofdstad

Met meer dan 2 miljoen inwoners is Quito niet de grootste stad van Ecuador, dat is namelijk kuststad Guayaquil met bijna 3 miljoen inwoners. Quito werd gesticht door een groep van 200 Spaanse kolonisten onder leiding van Sebastián de Benalcázar, op 6 december 1534. Gelegen op 2850 meter hoogte is het officieel de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld.  Quito ligt slechts 20 kilometer zuidelijk van de evenaar, een mooie en bijzondere bezienswaardigheid.

Kom meer te weten over Ecuador 

Klik op één van de logo's om meer te leren over jouw reisbestemming, Ecuador. 

Lees meer over het culinaire aanbod in Ecuador.

Lees meer over de Geografie, Flora en Fauna.  

Lees meer over het klimaat in Ecuador.

Lees meer over de feestdagen in Ecuador. 

Lees meer over het medische advies.

Lees meer over Geld in Ecuador.

Lees meer over de reismogelijkheden.

Voorbeeldreizen

We kunnen een reis samenstellen die volledig voldoet aan je persoonlijke voorkeuren en interesses. Om een idee te krijgen wat het land zoal te bieden heeft volgen hier enkele voorbeelden van hoe jouw droomreis er uit zou kunnen komen te zien. Klik hier of op de afbeeldingen hieronder om de voorbeeldreizen te bekijken

Heb jij interesse in een op maat samengestelde droomreis naar Ecuador? Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Uitgelichte Bestemmingen

Op dit moment zijn er nog geen uitgelichte bestemmingen beschikbaar. We zijn op dit moment druk bezig met het uitwerken van dit deel van onze website en je zult binnenkort dus meer informatie over droombestemmingen terugvinden op mijndroomreis.nl

Laat je inspireren

Onze pagina met uitgebreide reisinformatie en verdieping in de diverse culturen van Peru is reeds beschikbaar. Peru is een geweldige bestemming die makkelijk bezocht kan worden in combinatie met een reis naar Ecuador. Klik op de afbeelding en laat je inspireren!