Reisdocumenten in Peru

Bij dit advies gaan we er van uit dat je een EU-Burger bent. Zo niet, kijk voor meer informatie op Peru.travel.com

Peru is een gemakkelijk land om binnen te komen. Bij het binnenkomen van Peru is het essentieel om een ​​geldig paspoort te tonen met een minimale geldigheidsduur van zes maanden vanaf de datum van binnenkomst in het land. Je ontvangt bij binnenkomst een stempel in je paspoort met datum van aankomst. Deze stempel wordt bij vertrek gecontroleerd en getekend met de datum van vertrek.

De maximale verblijfsduur voor toeristen is 183 dagen. Deze verblijfsduur kan niet worden verlengd, dus mocht je meer tijd in Peru willen verblijven dan zijn er twee opties.

A. Als je om andere redenen langer wilt blijven, als toerist voor zaken, studeren of werk, kun je een visum aanvragen bij een Peruaans consulaat in je eigen land.

B. Binnen de genoemde gegeven 183 dagen breng je een bezoek aan buurland Ecuador, Chili of Bolivia. Je verlaat dan Peru en wordt uitgeschreven.  Zodra je het land opnieuw binnenkomt ontvang je een nieuwe stempel en gaan de 183 dagen opnieuw in.

Mijndroomreis.nl heeft veel ervaring met het reizen naar nabijgelegen landen en we kunnen een leuk en persoonlijk reisvoorstel voor je opstellen.