Reisdocumenten in Ecuador

Bij dit advies gaan we er van uit dat je een EU-Burger bent. Bekijk altijd het actuele reisadvies hier

Ecuador is een gemakkelijk land om binnen te komen. Bij het binnenkomen van Ecuador is het essentieel om een ​​geldig paspoort te tonen met een minimale geldigheidsduur van zes maanden vanaf de datum van binnenkomst in het land. Je ontvangt bij binnenkomst een stempel in je paspoort met datum van aankomst. Deze stempel wordt bij vertrek gecontroleerd en getekend met de datum van vertrek.

De maximale verblijfsduur voor toeristen is 90 dagen. Deze verblijfsduur kan niet worden verlengd, dus mocht je meer tijd in Ecuador willen verblijven dan zijn er twee opties.

A. Als je om andere redenen langer wilt blijven, als toerist voor zaken, studeren of werk, kun je een visum aanvragen bij het consulaat van Ecuador in je eigen land. Dan krijg je een visum van maximaal 120 dagen.

B. Binnen de genoemde gegeven 90 dagen breng je een bezoek aan een buurland, bijvoorbeeld Peru of Colombia. Je verlaat dan Ecuador en wordt uitgeschreven.  Zodra je het land opnieuw binnenkomt ontvang je een nieuwe stempel en gaan de 90 dagen opnieuw in.

Mijndroomreis.nl heeft veel ervaring met het reizen naar nabijgelegen landen en we kunnen een leuk en persoonlijk reisvoorstel voor je opstellen.