Iedereen heeft wel een speciaal gevoel bij een land of plaats ergens ter wereld en zo ook mijndroomreis.nl.

Al reikt onze kennis en ervaring tot in alle hoeken van de wereld, Peru is het land waar we verreweg de meeste kennis van en liefde voor hebben. Onze ervaring heeft zich de afgelopen 15 jaar enorm ontwikkeld omdat wij zowel als Zuid Amerika reisspecialist, als backpacker en als familielid, Peru hebben bezocht. Tijdens tientallen bezoeken is het hele land bereisd, van de noordelijke plaats Tumbes tot aan het meest zuidelijke kustplaats Tacna.

Natuur, cultuur, de culinaire hoogtepunten... Als experts helpen we je graag bij het organiseren van jouw droomreis waarbij je niets mist en het beste uit je reistijd haalt!

Hoofdstad: Lima

Lees meer

Deze stad groeit nog altijd explosief, zo had de stad nog geen 10 jaar geleden 2 miljoen minder inwoners. Lima werd gesticht door Conquistador Francisco Pizarro op 18 januari 1535 en droeg eerst de naam “La Ciudad de los reyes”. (Stad der koningen

Bevolkingssamenstelling

Peru is een land met ongeveer 32 miljoen inwoners met zeer diverse bevolkingsgroepen. Ongeveer 45% van de inwoners zijn afstammeling van inheemse bewoners. Het grote merendeel hiervan woont in dorpen in de Sierra, bergdorpen of zijn geëmigreerd naar grote steden. Er zijn ook zo’n honderd kleine inheemse groepen die afgezonderd leven in het regenwoud. Ongeveer 37% van de bevolking is gemengd, ook wel mestiezen genaamd, voornamelijk van blanke en indiaanse herkomst. (denk hierbij o.a. aan nakomelingen van Spanjaarden). Zo’n 15% van de bevolking is blank, niet gemixt met inheemse stammen. Voor de gelijkheid in het land een feit werd, was dit veelal een elite groep en was het ongewenst je in te laten met ongelijken. De overige 3% bestaat uit Afrikaanse afstammelingen en mensen van Chinese en Japanse afkomst.

Taal

De officiële taal in Peru is het Spaans. Van oorsprong zijn Quechua en Aymara de voertaal en in sommige gebieden word deze taal nog steeds gebruikt. Doordat Peru voor een groot gedeelte afhankelijk is van het toerisme, spreken tegenwoordig steeds meer Peruanen een woordje Engels en word dit steeds vaker op scholen onderwezen.

Religie

Ongeveer 80% van de Peruanen is katholiek. Het zal je dus ook niet verbazen dat er overal in het land prachtige kerken, kathedralen en kloosters te bezoeken zijn. Zo’n 9% van de bevolking is protestant (evangelisch) of één van de diverse andere religies zoals de pinkstergroep. Toch is de draagkracht van ‘het geloof’ ook in Peru aan het afnemen.

Kom meer te weten over Peru

Klik op één van de logo's om meer te leren over jouw reisbestemming, Peru.

Voorbeeldreizen

We kunnen een reis samenstellen die volledig voldoet aan je persoonlijke voorkeuren en interesses. Om een idee te krijgen wat het land zoal te bieden heeft volgen hier enkele voorbeelden van hoe jouw droomreis er uit zou kunnen komen te zien. Klik hier of op de afbeeldingen hieronder om de voorbeeldreizen te bekijken

Uitgelichte Bestemmingen

Ieder land heeft iets unieks te bieden en zo ook Peru.

Enkele van deze bestemmingen hebben we hieronder uitgelicht. Klik op de afbeeldingen hieronder om de uitgelichte bestemmingen te bekijken.

Culturen in Peru

mijndroomreis.nl wil zich als reisadviseur graag onderscheiden van de reisbureaus. Daarom proberen we de bestemmingen en hoogtepunten van een bestemming van verschillende kanten te belichten. Voor Peru hebben we gekozen om de culturele hoogtepunten van het land te belichten per cultuur. 

Op korte termijn zullen nog meer historische routes volgen.

Klik hier of op de afbeeldingen hieronder om de culturele hoogtepunten te bekijken.